vasárnap, május 13, 2007

Anyák napja

A délutáni alkalom is nagyon áldásos volt. Sámuel könyvéből Anna története volt felolvasva, s Veress Efraim szolgált belőle. Nagyon megragadott az a gondolat, hogy az anyaság egy küldetés, s az a feladata az édesanyának, hogy Isten számára neveljen embereket. Eddig is voltam úgy, hogy - ha eszembe jutott, hogy na, hogy is lesz az, amikor gyermekeim lesznek -, hogy olyankor imádkoztam eljövendő gyermekeimért. De most elhatároztam, hogy ezért rendszeresen fogok imádkozni.

Tudom, hogy ma ezt akarta számomra üzenni az Úr, ugyanis kb. egy hónapja azt álmodtam, hogy jöttek valami férfiak és hoztak nekem ajándékokat, egyszer aztán rájöttem, hogy azért kapok ajándékokat, mert anyák napja van. Akkor jött Veress Efraim is és adott ajándékot - akkor azt mondtam, hogy apák napja is kellene legyen. Akkor kerestünk igeverseket, és a Jób 8:21-t találtuk meg: "Megtölti még szádat nevetéssel, ajkaidat ujjongással".

Ezt az álmot akkor nem mondtam el senkinek sem. Aztán egyszer csak édesapám mondja, hogy Veress Efraim jön anyák napjára hozzánk. Akkor rögtön tudtam, hogy az Úrnak üzenete van számomra rajta keresztül, s hogy valami anyasággal kapcsolatos. Az üzenetet megértettem. Hálás vagyok Istennek, hogy ma is szólt hozzám. Áldott legyen az Ő neve örökké!
Istennek legyen hála az Ő kimondhatatlan szeretetéért és kegyelméért, mellyel elhívott engem is, hogy gyermeke legyek. Szeretnék minden nap az Ő csodálatos jelenlétében maradni.

Ma a mi gyülekezetünkben Anyák napját ünnepeljük. A délelőtti alkalmon Veress Efraim szolgált a Róm 15:1-6-ból. A téma az volt, hogy az erősek hordozzák az erőtlenek gyengeségeit. Kik az erősek? Nem bukik el gyakran, nincsenek megkötöző szenvedélyei, bűnei, teherbíró, képes terhet viselni, s másokra is tud gondolni, figyelni, vigyázni. Az erősek sokkal tartoznak az erőteleneknek - megbocsátás, türelem. "Nagyobb áldás, ha rajtunk keresztül árad a kegyelem, mintha másokon keresztül élvezzük azt."